Phone IconΤηλεφωνικές παραγγελίες (+030) 210 94 20 393 Δευ. - Παρ. 09:00 - 17:00 Pin IconΚνωσσού 3 Π. Φάληρο, Αθήνα

Όλα όσα δεν σου έχει πει κανείς για τα αντηλιακά – Τι πρέπει να προσέχεις για μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί τι αντηλιακό να διαλέξεις, ποιο είναι το κατάλληλο για το δέρμα σου, τι δείκτη προστασίας πρέπει να έχει ή γιατί κοκκίνισες παρόλο που χρησιμοποίησες αντηλιακό;

Επειδή έχεις «καεί» στο παρελθόν και έχεις ακολουθήσει συμβουλές ηλιοπροστασίας που δεν απέδωσαν, εμείς θα σε βοηθήσουμε να λύσεις κάθε απορία σου γύρω από τα αντηλιακά  και την ηλιοθεραπεία ώστε να αποφύγεις τις παγίδες και τους κινδύνους που κρύβει ο ήλιος. Επιπλέον, αν είσαι μητέρα, θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για την προστασία των παιδιών σου ώστε να μην ανησυχείς τόσο όταν παίζουν στον ήλιο. 

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να παρουσιάσουμε έναν πλήρη και αναλυτικό οδηγό σωστής και αποτελεσματικής προστασίας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Ο Οδηγός αυτός αφορά τόσο στους καλοκαιρινούς μήνες, όσο και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Επίσης στο τέλος του οδηγού μας θα δείτε και τους τύπους δέρματος για να είστε σίγουρες για το αντηλιακό που θα αγοράσετε και πόσο πρέπει να εκτίθεστε άφοβα στον ήλιο.

Καλό αντηλιακό είναι αυτό που κάνει για σένα

Το πιο συχνό λάθος όταν αγοράζεις αντηλιακό είναι να το επιλέξεις επειδή στο πρότεινε κάποια φίλη σου. Ένα αντηλιακό που είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα μιας φίλης σου δεν σημαίνει ότι κάνει και για σένα. Επέλεξε το σωστό αντηλιακό σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες, το χρώμα και τον τύπο του δέρματός σου και την ηλικία σου. Μην ξεχάσεις να υπολογίσεις και το πόσο συχνά εκτίθεσαι στον ήλιο. Οπότε καλό θα ήταν να κάνεις μια μικρή έρευνα πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά και να συνυπολογίσεις τα παραπάνω κριτήρια για να έχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Προστασία από UVA και UVB

Αν αγοράσεις ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF 50+ δεν σημαίνει ότι ξένοιασες. Ναι μεν ο δείκτης SPF (Sun Protection Factor) πρέπει να είναι υψηλός (30+ και πάνω) αλλά πρέπει να τσεκάρεις ότι σε προστατεύει τόσο από τις UVB όσο και από τις UVA ακτίνες του ήλιου.

Συνήθως ο δείκτης SPF αφορά στη UVB ακτινοβολία που είναι υπεύθυνη για τα ηλιακά εγκαύματα (το κόκκινο δέρμα μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο). Εξίσου σημαντική είναι και η UVA ακτινοβολία που προκαλεί βαθύτερη και μακροπρόθεσμη βλάβη στο δέρμα (δείκτης PPD). Γι αυτό καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα αντηλιακό που μπορεί να μπλοκάρει και τις δύο.

Επιπλέον, για να είναι ακόμα πιο εύκολη και εύστοχη η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος, υποδεικνύεται η αντιστοίχιση κάθε δείκτη με μια κατηγορία προστασίας. Συγκεκριμένα: μικρή (για SPF 6, 10), μεσαία (για SPF 15, 20, 25), υψηλή (για SPF 30, 50) και πολύ υψηλή (για SPF 50+).

Ξέχνα το περσινό σου αντηλιακό

Αν έχεις κρατήσει κάπου το περσινό σου αντηλιακό και σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις και φέτος ξανασκέψου το. Μπορεί να σκοπεύεις να πάρεις καινούργιο όταν τελειώσει το παλιό αλλά ίσως να μην ξέρεις ότι μπορεί να είναι πλέον αποτελεσματικό.

 Επειδή τα αντηλιακά έχουν συνήθως διάρκεια ζωής περίπου ένα χρόνο, μετά από πολύ καιρό η σύνθεσή τους αλλοιώνεται και παρέχουν μικρότερη ηλιοπροστασία. Άσε που μπορεί να δημιουργηθεί και κάποιος ερεθισμός στο δέρμα σου. Οπότε στην αρχή κάθε καλοκαιριού ή σεζόν καλό θα ήταν να αγοράζεις καινούργιο αντηλιακό.

Μην αφήνεις το αντηλιακό σου στον ήλιο

Επειδή είναι αντηλιακό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ξεχνάς εκτεθειμένο στον ήλιο. Όλα τα αντηλιακά επηρεάζονται από τη ζέστη και τον ήλιο, οπότε μπορεί να αλλοιωθεί η χημική τους σύνθεση και η υφή τους. Αν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείς. Τα αντηλιακά πρέπει να φυλάσσονται σε σκιερά και δροσερά μέρη. Αν πας στην παραλία, καλύτερα να αφήνεις το αντηλιακό σου μέσα στην τσάντα σου και κατά προτίμηση σε σκιά. 

Βάλε αντηλιακό σε όλα τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος

Μη βάζεις αντηλιακό μόνο στο πρόσωπο και τα χέρια σου. Αν νομίζεις ότι είσαι προστατευμένη μετά και ξένοιασες, τότε κάνεις λάθος. Υπάρχουν πολλά σημεία του σώματος που δεν πολύ δίνεις σημασία και τα αμελείς, όπως ο αυχένας, ο λαιμός, τα αυτιά, η μύτη, τα πέλματα, τα δάχτυλα των ποδιών, η πίσω πλευρά της γάμπας, τα γόνατα κ.α. Είναι σημεία που ξεχνάς συχνά και στο τέλος «καίγεσαι» χωρίς να το καταλάβεις.

Πρέπει να βάζεις αντηλιακό σε κάθε εκτεθειμένο σημείο του σώματος όταν βγαίνεις από το σπίτι, πολύ περισσότερο δε όταν πηγαίνεις στην παραλία.

Μην βάζεις αντηλιακό μόνο μια φορά

Πολύ συχνό λάθος είναι να βάζεις αντηλιακό μια φορά το πρωί και να βγεις έξω χωρίς να το ανανεώσεις στη διάρκεια της ημέρας. Το αντηλιακό δεν θα σε προστατέψει με μία φορά. Χρειάζεται συχνή εφαρμογή ανάλογα και με το πόσο είσαι εκτεθειμένη στο ήλιο. Είτε το κάνεις για λόγους οικονομίας (για να μην τελειώσει το αντηλιακό), είτε γιατί νομίζεις ότι η μία φορά σε καλύπτει και στις δυο περιπτώσεις αυξάνεις τον κίνδυνο να πάθεις κάποιο έγκαυμα.

Θα πρέπει να βάζεις αντηλιακό κάθε μία ώρα που είσαι στον ήλιο. Ανάλογα φυσικά και με το δείκτη προστασίας. Αν χρησιμοποιείς αντηλιακό με χαμηλό SPF θέλει πιο συχνά. Αν κολυμπήσεις ή ιδρώσεις τότε θα πρέπει να ξαναβάλεις πιο σύντομα.

Άλλο αντηλιακό για το πρόσωπο και άλλο για το σώμα

Μην χρησιμοποιείς το αντηλιακό για το σώμα στο πρόσωπό σου. Μπορεί να είναι και τα δύο αντηλιακά, αλλά δεν είναι για όλες τις χρήσεις. Δεν είναι τυχαίο που οι εταιρείες καλλυντικών τα διαχωρίζουν. Υπάρχει σοβαρός λόγος.

Το δέρμα του προσώπου είναι πολύ πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο και για αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία. Τα αντηλιακά προσώπου είναι αποκλειστικά για το πρόσωπο και του σώματος για το σώμα.    

Μην χρησιμοποιείς χαμηλό SPF για να μαυρίσεις πιο εύκολα

Πόσες φορές έχεις ακούσει ότι θα μαυρίσεις πιο εύκολα και γρήγορα αν δεν βάλεις αντηλιακό ή αν βάλεις με χαμηλό δείκτη προστασίας; Κι όμως αυτό δεν ισχύει. Η απότομη έκθεση στον ήλιο με αντηλιακό χαμηλού SPF αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος περισσότερο από ό, τι η σταδιακή έκθεση.

Οπότε μην ανησυχείς για το πολυπόθητο bronze μαύρισμά σου. Θα το αποκτήσεις φορώντας ακόμα και αντηλιακό με υψηλό SPF. Απλά θα το επιτύχεις σταδιακά και όχι απότομα. 

Βάλε αντηλιακό πριν βγεις έξω

Ο ήλιος μπορεί να δίνει ζωή αλλά χρειάζεται και μεγάλη προσοχή. Κανένα αντηλιακό δεν θα σε προστατέψει αποτελεσματικά αν το φοράς και βγαίνεις αμέσως έξω ή κάνεις πρώτα τις βουτιές σου και το εφαρμόζεις μετά.

Το αντηλιακό έχει ικανοποιητική δράση και σε προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου 20’-30’ μετά την εφαρμογή του. Γι’ αυτό πρέπει να βάζεις αντηλιακό ΠΡΙΝ βγεις έξω ή ΠΡΙΝ φύγεις για την παραλία. Αν το κάνεις μετά δεν θα είσαι πλήρως προστατευμένη και πιθανότατα να κοκκινίσει το δέρμα σου.

Μην εφαρμόζεις βιαστικά το αντηλιακό σου

Μην βιάζεσαι να βάλεις το αντηλιακό σου και να βγεις έξω γρήγορα. Δεν σε κυνηγάει κανείς. Το πιο πιθανό είναι να το απλώσεις πρόχειρα και τσαπατσούλικα και να μην εφαρμοστεί σωστά και σε όλα τα σημεία.

Η σωστή εφαρμογή του αντηλιακού απαιτεί καλή και ομοιόμορφη επάλειψη. Πάρε το χρόνο σου και άπλωσε το αντηλιακό σου ομοιόμορφα σε κάθε σημείο. Ιδανικά σου προτείνουμε ομοιόμορφο πέρασμα της παλάμης, 10 -12 φορές από κάθε περιοχή. Μόνο έτσι θα έχεις αποτελεσματική προστασία.

Όταν πρόκειται να απλώσεις το αντηλιακό σου, δώσε προσοχή στην ποσότητα που χρησιμοποιείς, ιδίως στο σώμα, όπου η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη και είναι πιο εύκολο να ξεφύγουν κάποια σημεία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για σωστή προστασία θα πρέπει να χρησιμοποιείς στο σώμα σχεδόν 40 γραμμάρια αντηλιακού, που αντιστοιχεί σε περίπου 6 κουταλιές του γλυκού. 

Στα παιδιά μόνο παιδικά αντηλιακά

Μην χρησιμοποιείς στο παιδί σου το ίδιο αντηλιακό με σένα. Κι ας έχει υψηλό δείκτη προστασίας. Χρησιμοποίησε παιδικά αντηλιακά. Υπάρχει λόγος που υπάρχει ολόκληρη ξεχωριστή κατηγορία παιδικών αντηλιακών. Το δέρμα των παιδιών είναι πολύ πιο ευαίσθητο και χρειάζεται ειδική περιποίηση, προστασία και φροντίδα.

Αντηλιακό επιτρέπεται σε μωρά άνω των 6 μηνών 

Οι παιδίατροι είναι απόλυτοι σε αυτό. Το αντηλιακό επιτρέπεται σε μωράκια άνω των 6 μηνών και η αιτία είναι ότι το δερματάκι του είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για να εκτεθεί τόσο στις υπεριώδεις ακτίνες τους ηλίου όσο και στις ουσίες που περιέχουν τα αντηλιακά. Οπότε κάνε λίγη υπομονή μέχρι να μεγαλώσει λίγο το μωρό σου και θα απολαύσεις μαζί του μια βόλτα στην παραλία ή τα παιχνίδια στη θάλασσα.  

Ανανέωσε συχνά το αντηλιακό στο παιδί σου

Αν έβαλες αντηλιακό στο παιδί σου και εκείνο παίζει έξω στον ήλιο και ιδρώνει ή μπαινοβγαίνει στο νερό στην παραλία, δεν σημαίνει ότι ξένοιασες. Ακόμα και αν του έβαλες αδιάβροχο αντηλιακό πάλι δεν ξεμπέρδεψες. Πρέπει να του ανανεώνεις πολύ πιο συχνά το αντηλιακό. Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι το αντηλιακό εξαφανίζεται από το δέρμα μετά από ένα 15λεπτο μπάνιο ή μετά από έντονο παιχνίδι.

Αντηλιακό στο παιδί σε κάθε εξωτερική δραστηριότητα

Όπως εμείς πρέπει να φοράμε αντηλιακές κρέμες κάθε μέρα ανεξαρτήτως εποχής, έτσι πρέπει και τα παιδιά… Είτε στέλνεις το παιδί στο σχολείο με τη βερμούδα και το κοντομάνικο ή πάει κατασκήνωση είτε μια βόλτα στο πάρκο, θα πρέπει να του βάζεις αντηλιακό. Τα παιδιά δέχονται το 80% της συνολικής ηλιακής ακτινοβολίας που θα δεχτούν σε ολόκληρη τη ζωή τους έως τα 20 πρώτα χρόνια ζωής. Οπότε μην παραμελείς να του βάζεις αντηλιακό.

Δεν καθόμαστε στον ήλιο το μεσημέρι

Εάν κάθεσαι στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες που καίει περισσότερο για να μαυρίσεις πιο γρήγορα, τότε καταλαβαίνεις ότι κάνεις ένα τεράαααααστιο λάθος. Δεν καθόμαστε ΠΟΤΕ απευθείας  στον ήλιο μεταξύ 12 μ.μ. και 4 μ.μ. Ο ήλιος εκείνες τις ώρες είναι ποιο επικίνδυνος και το δέρμα σου είναι εκτεθειμένο στις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Η υπεριώδης ακτινοβολία Α (UVA) η οποία ευθύνεται για τη φωτογήρανση (ρυτίδες, κηλίδες κ.λπ.) είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή που παρουσιάζει διακύμανση είναι η υπεριώδης ακτινοβολία Β (UVB) η οποία συνδέεται με το κακoήθες μελάνωμα (είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος) και έχει τη μέγιστη έντασή της το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα. Ωστόσο, το δέρμα χρειάζεται προστασία και από τις δύο, γι’ αυτό συστήνεται αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο το μεσημέρι.

Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για την παραλία

Μήπως τελικά χρησιμοποιείς αντηλιακό μόνο όταν πας στην παραλία; Μπορεί να νομίζεις ότι το αντηλιακό είναι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά αγνοείς πόσο θέτεις σε κίνδυνο την υγεία του δέρματός σου και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.  

Είτε είσαι στο αυτοκίνητο, είτε κάνεις ποδήλατο ή απλά περπατάς στην πόλη ή στα σοκάκια κάποιου νησιού πρέπει να φοράς αντηλιακό. Γιατί πολύ απλά το αντηλιακό δεν είναι μόνο για την παραλία! Χρησιμοποίησέ το ακόμα και σε περιπτώσεις που πιστεύεις ότι δε χρειάζεται (π.χ. μέσα στο αυτοκίνητο, κάτω από ομπρέλα θαλάσσης, όταν έχει συννεφιά).

Να θυμάσαι ότι οι αντανακλάσεις σε κτίρια, θάλασσα, άμμο, κ.λπ. στέλνουν ηλιακή ακτινοβολία. Μη σε ξεγελάνε οι συννεφιασμένες μέρες, γιατί η ηλιακή ακτινοβολία δεν παύει να υπάρχει. Επίσης, να ξέρεις ότι η ομπρέλα θαλάσσης προφυλάσσει από τον ήλιο σε ποσοστό 15%, ενώ το νερό της θάλασσας μόλις κατά 5%.

Πάντα αντηλιακό κι ας έχεις μαυρίσει

Αν βάζεις αντηλιακό μέχρι να μαυρίσεις και μετά το ξεχνάς μέσα στη τσάντα σου, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς. Το ότι έχεις μαυρίσει δεν καθιστά δεν σημαίνει ότι το δέρμα σου έχει πλέον ασπίδα προστασίας από τις ακτίνες του ήλιου. Αυτό που σου προτείνω είναι να χρησιμοποιείς στην αρχή αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας και όσο μαυρίζεις αν θες, να μειώνεις τον δείκτη, από το 50 στο 25.

Τι κάνεις σε περίπτωση που καείς

Σε περίπτωση που δεν πρόσεξες και τελικά έγινες σαν μπαρμπούνι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις προσεκτικά τα ρούχα και να ενυδατώσεις την παθούσα περιοχή με τρεχούμενο δροσερό νερό, για τουλάχιστον 3 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεις το βάθος του εγκαύματος και προστατεύεις τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος από την επιπλέον καταστροφή.

Αμέσως μετά, τοποθετείς κάποια after sun κρέμα (ιδανικά, έχε την πάντα στο ψυγείο, για να είναι ακόμα πιο δροσερή) και όχι κάποιο γιατροσόφι. Προσοχή: εάν έχουν δημιουργηθεί φυσαλίδες ή έλκη, δεν τα πειράζεις! Επικοινώνησε άμεσα με γιατρό για να εκτιμήσει τη σοβαρότητα και τον βαθμό του εγκαύματος, αλλά και να σου δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες αντιμετώπισης.

Ποιος είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου;

Ο φωτότυπος της επιδερμίδας καθορίζει και τη συμπεριφορά της απέναντι στον ήλιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το φωτότυπο της επιδερμίδας τους, με αποτέλεσμα να μην την προστατεύουν σωστά και επαρκώς. Οι φωτότυποι κατατάσσονται σε μια κλίμακα από το 1 έως το 6.

Φωτότυπος 1: Σε αυτόν ανήκουν όσοι έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, που καίγεται σχεδόν πάντα από τον ήλιο, και μαλλιά ξανθά ή κόκκινα. Αυτός ο τύπος έχει ανάγκη από την υψηλότερη δυνατή προστασία και τη μικρότερη δυνατή έκθεση στον ήλιο.

Φωτότυπος 2: Εδώ κατατάσσονται τα άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, που μαυρίζει πολύ δύσκολα, και με μαλλιά ξανθά ή καστανόξανθα. Μαυρίζουν ελάχιστα, όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να αποφεύγουν τα ηλιακά εγκαύματα.

Φωτότυπος 3: Μέτρια ανοιχτή επιδερμίδα, καστανόξανθα ή ξανθά μαλλιά. Όσοι ανήκουν σε αυτή μαυρίζουν εύκολα, αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν ηλιοκαμένη επιδερμίδα.

Φωτότυπος 4: Σταρένια, μεσογειακή επιδερμίδα, καστανά μαλλιά. Αυτός ο τύπος μαυρίζει εύκολα, όμως χρειάζεται προστασία.

Φωτότυπος 5: Σκούρα επιδερμίδα, σκούρα μαλλιά. Όσοι ανήκουν σε αυτόν μαυρίζουν γρήγορα, δεν καίγονται, αλλά δεν παύουν να έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία, καθώς οι συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας δεν είναι πάντα ορατές.

Φωτότυπος 6: Πολύ σκούρα επιδερμίδα, με μελανίνη στο μάξιμουμ. Μαυρίζει εύκολα, δεν καίγεται ποτέ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν κινδυνεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.

Αν δεν είσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις το φωτότυπο της επιδερμίδας σου, καλό είναι, να επισκεφθείς έναν ειδικό. Σε αυτό το ραντεβού ο δερματολόγος θα αξιολογήσει την κατάσταση του δέρματός σου και τις ανάγκες του κάτω από τον ήλιο, και θα σου προτείνει την κατάλληλη προστασία.

Ποιος είναι ο επιθυμητός δείκτης προστασίας (SPF);

Όταν μιλάμε για SPF αναφερόμαστε στο ακρωνύμιο των λέξεων Sun Protection Factor, δηλαδή, δείκτης αντηλιακής προστασίας.

Μια πολύ απλή λύση είναι η επιλογή SPF 30. Η επιλογή του SPF30 είναι ιδανική για καθημερινή χρήση ενώ το SPF50 είναι κατάλληλο αν η καθημερινότητά σου περιλαμβάνει δραστηριότητες εκτός γραφείου και μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο. Όλα τα αντηλιακά που υπερβαίνουν το SPF50 έχουν ένδειξη SPF50+.

Όταν μιλάμε για SPF30, σημαίνει πως θα χρειαστεί 30 φορές περισσότερες ο ήλιος για να κάψει το δέρμα σου, σε σχέση με την έκθεση σε αυτόν μη φορώντας αντηλιακό.

Αν δηλαδή, μπορείς να μείνεις 1 λεπτό στον ήλιο χωρίς να καείς, με το SPF30 μπορείς να μείνεις 30 λεπτά, προτού επαναλάβεις. Τα λεπτά και ο υπολογισμός αλλάζει σύμφωνα με τις δραστηριότητές σου. Aν κολυμπάς, πρέπει αμέσως μετά την έξοδο από τη θάλασσα να ανανεώσεις το αντηλιακό.

Ακτίνες UVA και UVB: Ο δείκτης SPF δεν είναι ο μόνος δείκτης αντηλιακής προστασίας. Το αντηλιακό σου πρέπει να μπλοκάρει και τις ακτίνες UVA και UVB. Οι ακτίνες UVB ευθύνονται για το έγκαυμα (όπου Β = Burn) και οι UVA εισχωρούν ακόμα πιο βαθιά στην επιδερμίδα, προκαλώντας σημάδια, ρυτίδες, ελιές (όπου Α = aging).

Συμπέρασμα

Τώρα που ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς από τον ήλιο και τι αντηλιακό να αγοράσεις, θα μπορείς να απολαύσεις τις όμορφες μέρες που έρχονται και όταν πας στην παραλία θα μπορείς να διασκεδάσεις χωρίς να φοβάσαι μην καείς.

Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές που σου δώσαμε θα έχεις ένα ξένοιαστο και όμορφο καλοκαίρι, προστατευμένη όπως πρέπει από τον ήλιο. Μην ντρέπεσαι να μας ρωτήσεις σχετικά με συμβουλές ομορφιάς και ευεξίας ή για τα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς που έχουμε στο eshop μας. Σίγουρα θα σε βοηθήσουμε να βρεις ποιο είναι το κατάλληλο για τις δικές σου ανάγκες.

ΕΚΠΤΩΣΗ 10%

Εγγραφείτε στο newsletter μας και κερδίστε 10% έκπτωση στην πρώτη σας αγορά. Μη χάσετε τις μοναδικές μας προσφορές!

    Greek Flag

    ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Για αγορές άνω των 59.90€

    Package Icon

    ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    Credit Card

    ΑΣΦΑΛΕΙΣ
    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

    Cypriot Flag

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ
    ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Χρέωση Μεταφορικών 8,90€

    0
    Cart Icon
    X
    Προηγούμενη
    Επόμενη